Povestea ZMEU București a început în martie 2014 din dorința de a citi despre lucrurile bune care se întâmplă pe la noi. Or fi ele puține, dar sunt și merită să fie povestite. La momentul respectiv nu ni s-a părut că pornim o revoluție, dar acum, după aproape 7 ani, știm că pentru noi a fost revoluție.

Am început prin a observa ce se întâmplă în jurul nostru. Evenimente culturale care merită atenție, experți care povestesc despre cum să fim mai sănătoși, rețete culinare care ne țin departe de fast-food, activități sportive care ne dau energie și ne fac să ne simțim bine, haine purtate cu suflet și nu pentru impresie și așa mai departe. Am folosit ca filtru bunul simț și atitudinea pozitivă. Iar ZMEU a crescut și s-a transformat.

”O invitație la privit în interior și de jur împrejur”, Tamara, editor ZMEU

De-a lungul timpului, ZMEU a educat și ne-a educat. Pentru că nu poți vedea curțile curate ale altora dacă nu faci întâi curat în a ta. Așa am început să citim mai mult, să privim mai mult, să gândim mai mult. Am descoperit că putem să alergăm pentru prima dată la 30 de ani. Am făcut din gătit o pasiune și am scris un e-book cu rețete de smoothie-uri.  Am învățat cum să trăim cu mai puțin plastic, cum să evităm produsele testate pe animale și cum să reducem consumul și risipa în orice domeniu. Am plantat copaci și am iubit flori. Și am scris despre toate și despre multe altele.

ZMEU este un proiect de suflet, finanțat de noi și fără dorința de a deveni viral. Scriem ce am dori să citim și încercăm să redescoperim cu optimism ce e bun prin țara noastră. De la București, am ajuns la Brașov, Sibiu, Cluj și Timișoara. Oriunde se întâmplă ceva de bine. Iar când nu găsim, încercăm să construim. Credem în puterea linguriței lui Amos Oz: decât să ne uităm cum arde casa și să nu facem nimic, mai bine aducem apă cu lingurița și încercăm să stingem focul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.